Но ако все пак приемате концентрирани екстракти, приемайте ги с храна

Но ако все пак приемате концентрирани екстракти, приемайте ги с храна

От Ейми Горин, MS, RDN 18 март 2020 г.

График за здравословно тегло и ИТМ за възрастни мъже и жени

Определенията за нормално, с наднормено тегло и затлъстяване бяха установени въз основа на ИТМ на милиони хора, корелирани с честотата на заболяванията и смъртността. Използвай твоя. . .

От Мелинда Карстенсен 3 март 2020 г.

Повече американци надвишават 200 паунда, но по -малко виждат необходимост от отслабване

Ново проучване на Gallup предполага промяна в отношението към загубата на тегло в САЩ.

От Беки Ъпъм, 5 декември 2019 г.

5 причини да напълнеете тази есен

Есента е началото на натоварения сезон и нахлуване в празниците, така че не е изненадващо, че много хора са склонни да събират излишни килограми по това време на годината.

От Ейми Горин, MS, RDND 2 декември 2019 г.

Затлъстяването влияе различно на мъжете и жените, сочи изследването

Жените с наднормено тегло са изправени пред по -висок риск от диабет тип 2, отколкото мъжете с наднормено тегло, докато мъжете имат по -висок риск от ХОББ и хронично бъбречно заболяване. . .

От Беки Ъпъм, 31 октомври 2019 г.

10 съвета за отслабване за жени на 40 години

Обичайно е броят на скалата да се прокрадва нагоре на тази възраст. Сдържайте наддаването на тегло с този полезен съвет.

От Мари Сушински, 20 септември 2019 г.

10 съвета за отслабване за жени на 50 години

Не позволявайте на бавен метаболизъм да забави усилията ви за отслабване. Използвайте тези трикове, за да наклоните везните във ваша полза.

От Мари Сушински, 20 септември 2019 г. “

Димитри Отис/

Ако обмисляте операция за отслабване, има голям шанс да получите много напътствия преди и след операцията от лекар, на когото имате доверие. Но това не винаги е така и за много хора, които имат такъв тип процедура, животът след операцията може да бъде пълен с изненади – добрите, лошите и дори направо смущаващи. Ако мислите да се подложите на бариатрична операция, ето няколко неща, които трябва да знаете, които лекарят може да забрави да спомене.

1. След операцията може да получите много депресия.

Има доказана връзка между затлъстяването и депресията и макар че по-голямата част от пациентите, претърпели бариатрична хирургия, изпитват цялостно подобрение на благосъстоянието си след операцията, чувството на депресия може да се влоши за някои. Изследователи от университета в Йейл публикуваха проучване в Obesity Journal, в което 13 % от изследваните пациенти съобщават за увеличаване на инвентаризацията на депресията на Бек-цифров рейтинг, който измерва поведението на хранителни разстройства, самочувствието и социалното функциониране-шест до 12 месеца след стомашен байпас хирургия, времевата рамка, която авторите заключават, е важен период за оценка на депресията и свързаните с нея симптоми.

2. Излишната кожа може да бъде проблем – и коригиращата операция струва скъпо.

Въпреки че загубата на тегло след операцията може да бъде достатъчно постепенна, за да може тялото и кожата ви да се приспособят бавно, много хора остават с такъв излишък, че се нуждаят от козметична операция, за да се поправи. И освен ако не се счете за необходимо от медицинска гледна точка (като излишък от увиснала кожа, причиняващ обрив или инфекция), вашата застрахователна компания няма да поеме сметката. Според Американското дружество на пластичните хирурзи, през 2013 г. хирурзи членове са извършили близо 42 000 операции по контуриране на тялото – преоформяне на гърдите, ръцете, бедрата и стомаха – за пациенти, които са загубили значително тегло. Операциите за контуриране на тялото могат да струват от $ 4 000 до много, много по -високи.

3. Ще какаш повече – много повече.

Около 85 % от пациентите, подложени на операция Roux-en-Y стомашен байпас (RNYGB), ще получат екстремни пристъпи на диария, известна като дъмпингов синдром в определен момент след операцията, според Американското дружество за метаболитна и бариатрична хирургия (ASMBS). Обикновено това е резултат от лош избор на храна (включително рафинирана захар, пържени храни и някои мазнини или млечни продукти) и може да има леки до тежки симптоми, които също включват изпотяване, зачервяване, замаяност, желание да легнете, гадене, спазми, и активни звуци на червата. Звучи като кошмар? За съжаление, това не е всичко: разхлабените изпражнения, запекът и смущаващите газове (или както го наричат ​​експертите, малодорусен флатус) са други често срещани оплаквания, свързани с червата след операцията.

4. Това може да увеличи риска от употреба или злоупотреба с алкохол.

Едно проучване, публикувано в JAMA, изследва хора, които са претърпели операция на стомашен байпас на един, три, шест и 24 месеца след операцията и установяват, че рискът от пациенти за повишена употреба на алкохол след процедурата е значително по -висок. Това може да се дължи на факта, че пациентите имат по -високи пикови нива на алкохол и достигат тези нива по -бързо след бариатрична операция, въпреки че съществуват други теории, които обясняват връзката.

5. Все още ще ви е необходимо членството във фитнес залата.

Много лекари ще съветват пациентите на подходяща следоперативна диета, за да подпомогнат успеха при отслабване след операцията, но това не е единствената промяна в начина на живот, която пациентите трябва да направят. Коалицията за действие срещу затлъстяването препоръчва, след като пациентът бъде освободен от лекаря си за въвеждане на физическа активност в ежедневието си, постепенната работа до 60 минути упражнения шест дни в седмицата да е идеална за насърчаване на успеха след отслабване. С други думи, не мислете, че ще се измъкнете лесно; тази операция не е бързо решение.

6. Ще трябва да се сбогувате със содата.

Точно така: Газираните напитки са голямо „не-не“, защото въвеждат въздух в корема ви, създавайки газ, който може да окаже натиск върху стомаха ви и да го накара да се разшири ненужно, като по този начин отменя резултатите от операцията. Вместо сода, пийте много и много вода, тъй като дехидратацията е най -честата причина за повторно приемане на пациента в болницата, според ASMBS.

7. Това може да натовари брака ви.

Драстичните физически трансформации могат да доведат до различни емоционални промени, които могат да засегнат не само вас, но и вашите взаимоотношения. Най -малко едно проучване установи покачване на процента на разводи сред двойки с партньор по бариатрична хирургия, особено през първата година след операцията. Така че в допълнение към постоперативната медицинска помощ, може да се наложи да помислите и за търсене на емоционални напътствия за вас и вашия съпруг-или чрез консултация с терапевт, или чрез присъединяване към група за подкрепа, което може да помогне за ограничаване на негативните ефекти върху вашите взаимоотношения .

8. Може да сте кандидат за ново устройство за контрол на глада, което може да лекува затлъстяването.

FDA току-що одобри първото по рода си устройство за отслабване, подобно на пейсмейкър, наречено Maestro Rechargeable System, което помага за потискане на апетита, като изпраща електронни импулси към нерва на тялото, който съобщава глада на мозъка. Макар и по-малко инвазивно от бариатричната хирургия, устройството изисква едночасова амбулаторна операция за имплантиране на устройството в корема на пациента. Тъй като все още не е широко разпространен и резултатите от загуба на тегло не са толкова впечатляващи, колкото бариатричната хирургия, може да не замени нуждата ви от бариатрична хирургия; все пак това може да бъде добър вариант за пациенти със силно затлъстяване, които се нуждаят от помощ за достигане на тегло, където могат безопасно да се подложат на бариатрична хирургия, или за тези, които се нуждаят от помощ при следоперативен контрол на теглото, така че си струва да обсъдите с Вашия лекар.

9. Рискът от операция е нисък в сравнение с това да не правите нищо.

Въпреки че операцията за отслабване има репутация на рискова, процедурите се подобриха през годините и сега са много по-безопасни; ASMBS съобщава, че шансовете за сериозно усложнение са само около 4,3 %. Рискът от затлъстяване – сърдечни заболявания, диабет, инсулт и дори смърт – са далеч по -опасни.

10. Повечето хора казват, че биха го направили отново в един миг.

Въпреки че успехът е дългосрочен проект за пациенти, които са подложени на тази сериозна процедура, повечето хора казват, че ако могат да се върнат назад във времето, те биха избрали отново операцията. Много хора съобщават, че след операцията и последващата загуба на тегло се чувстват по -добре, са по -активни и приемат по -малко лекарства за лечение на усложненията от затлъстяването – всички те могат значително да подобрят качеството на живот на човек.

Абонирайте се за нашия бюлетин за диета и хранене!

Най -новото в теглото

Приложения за отслабване вероятно ще ви помогнат да свалите килограми, установява анализ

Данните от 39 проучвания показват, че използването на технологии като приложения и носими носители води до загуба на тегло 74 % от времето. Тук споделят специалисти по отслабване. . .

От Лиза Рапапорт, 1 март 2021 г.

8 най -добри и най -лоши вида алкохол за отслабване

Премахването на алкохол като цяло е идеално, ако отслабването е вашата здравна цел, но ако трябва да се впиете, регистрираните диетолози препоръчват да изберете определен алкохолик. . .

От Мойра Лоулър, 26 октомври 2020 г.

Интелигентно здраве: Опитах Withings Body Plus състав за отслабване и намаляване на телесните мазнини – и това се получи

От Елизабет Милард, 4 май 2020 г.

5 причини да напълнеете тази зима

Естествените хормонални промени през сезона на студеното време, стрес след празниците и липсата на активност са всички потенциални виновници за увеличаване на теглото през зимата.

От Ейми Горин, MS, RDN 18 март 2020 г.

График за здравословно тегло и ИТМ за възрастни мъже и жени

Определенията за нормално, с наднормено тегло и затлъстяване бяха установени въз основа на ИТМ на милиони хора, корелирани с честотата на заболяванията и смъртността. Използвай твоя. . .

От Мелинда Карстенсен 3 март 2020 г.

Повече американци надвишават 200 паунда, но по -малко виждат необходимост от отслабване

Ново проучване на Gallup предполага промяна в отношението към загубата на тегло в САЩ.

От Беки Ъпъм, 5 декември 2019 г.

5 причини да напълнеете тази есен

Есента е началото на натоварения сезон и нахлуване в празниците, така че не е изненадващо, че много хора са склонни да събират излишни килограми по това време на годината.

От Ейми Горин, MS, RDND 2 декември 2019 г.

Затлъстяването влияе различно на мъжете и жените, сочи изследването

Жените с наднормено тегло са изправени пред по -висок риск от диабет тип 2, отколкото мъжете с наднормено тегло, докато мъжете имат по -висок риск от ХОББ и хронично бъбречно заболяване. . .

От Беки Ъпъм, 31 октомври 2019 г.

10 съвета за отслабване за жени на 40 години

Обичайно е броят на скалата да се прокрадва нагоре на тази възраст. Сдържайте наддаването на тегло с този полезен съвет.

От Мари Сушински, 20 септември 2019 г.

10 съвета за отслабване за жени на 50 години

Не позволявайте на бавен метаболизъм да забави усилията ви за отслабване. Използвайте тези трикове, за да наклоните везните във ваша полза.

От Мари Сушински, 20 септември 2019 г. “

Технически, зеленият чай не се различава много от другите видове чай. Отличителният му вид и вкус са нановен най ниска цена резултат от начина на обработка.

Зеленият чай се приготвя чрез запаряване на пресни листа от растението Camellia sinensis при много висока температура. Този процес отключва клас мощни антиоксиданти, наречени полифеноли, които представляват много ползи от зеления чай. В допълнение към ползите от зеления чай за здравето на храносмилателната система, доказано е, че полифенолите, открити в зеления чай, имат борба с рака, противовъзпалителни и антимикробни свойства.

Консумацията на зелен чай за храносмилателно здраве датира от хиляди години до най -ранната употреба в Индия и Китай. Днес зеленият чай запазва репутацията си като помощно средство за храносмилането и се предлага като чай за пиене или екстракт без рецепта.

Как зеленият чай може да повлияе на затлъстяването

Научните изследвания, доказващи пряка връзка между зеления чай и храносмилателното здраве, са ограничени. Но изследванията, проведени в други области, дават известна представа защо зеленият чай може да помогне за храносмилането.

Например, едно скорошно проучване върху животни разглежда как един от полифенолите, открити в зеления чай, катехините, може да повлияе на затлъстяването. Правейки това, тези изследователи откриха, че плъховете, които са приемали диета с високо съдържание на чайни катехини, са имали промени в храносмилането, които не са открити в контролната група. Плъхове, консумиращи чайни катехини, екскретират 5. 8 % от брутната консумирана енергия (калории) спрямо 1. 6 %, екскретирани от плъхове, които се хранят редовно. Те също отслабнаха и загубиха част от стомашната си мастна тъкан. Изследователите стигнаха до извода, че чаените катехини, подобно на тези в зеления чай, забавят действието на храносмилателните ензими. Това забавяне означава, че червата не абсорбират всички изядени калории – така че тялото не наддава.

Възможни противовъзпалителни ефекти на зеления чай

Други проучвания върху катехините на зелен чай са открили доказателства, че противовъзпалителните ефекти могат да бъдат друга полза от зеления чай. Изследователи от Медицинския колеж на Университета в Синсинати наскоро разгледаха как катехинът от зелен чай, известен като епигалокатехин-3-галат (EGCG), може да помогне в случаи на колит, възпалително разстройство, което нарушава храносмилателното здраве. Те открили, че EGCG може да попречи на сигналните пътища, участващи в възпалението на колита.

Допълнителни изследвания на улцерозен колит и болест на Crohn подкрепят тези открития за ползите от зелен чай в случаи на възпалително заболяване на червата (IBD). Зеленият чай е бил и продължава да бъде изследван широко за ефектите му върху някои видове рак, ефекти, които могат да имат непряко приложение върху зеления чай за храносмилането. Тъй като пациентите с IBD са с повишен риск от рак на дебелото черво, зеленият чай може да бъде двойно полезен.

Дозиране на зелен чай за храносмилане

Зеленият чай обикновено се счита за безопасен в умерени количества. В средната чаша зелен чай очаквайте доза от 50 до 150 милиграма (mg) полифеноли. Препоръчителната доза е две до три чаши зелен чай на ден (за общо 100 до 320 mg полифеноли, в зависимост от марката чай) или 100 до 750 mg на ден екстракт от зелен чай. Важно е да запомните, че зеленият чай съдържа кофеин, който може да причини или да влоши безсънието, тревожността, раздразнителността и главоболието. Кофеинът при някои хора също може да причини поражения върху храносмилателното здраве, причинявайки стомашно разстройство, гадене и диария.

За хора, които са чувствителни към кофеин, екстрактите от зелен чай могат да бъдат опция и могат да бъдат закупени под формата на кофеин. Изследванията върху екстракти от зелен чай са показали сходни ползи с тези, свързани с пиенето му като чай.

Например, изследователи от Обединеното кралство показаха, че екстрактите от зелен чай влияят върху начина, по който тялото разгражда храната, като заключиха, че екстрактите увеличават окисляването на мазнините и подобряват инсулиновата чувствителност и глюкозния толеранс. Повишеното окисляване на мазнини се отнася до това, което се случва по време на тренировка – това означава, че тялото се справя по -добре с превръщането на складираните мазнини в енергия, което е добре, ако се опитвате да отслабнете. Констатациите за инсулин и глюкоза показват, че екстрактите от зелен чай могат да помогнат за по -ефективната работа на инсулина в организма.

Въпреки че голяма част от изследванията, демонстриращи ползите от зеления чай, се извършват с екстракти – това е по -лесно да се контролира, отколкото да се накарат участниците в проучването да пият чаши чай – важно е да се отбележи, че концентрираните екстракти от зелен чай се метаболизират по различен начин от обикновения чай. Има съобщения за концентрирани екстракти от зелен чай, причиняващи чернодробни проблеми. Тези инциденти са редки и не са докладвани при други форми на зелен чай. Но ако все пак приемате концентрирани екстракти, приемайте ги с храна. Хората със съществуващи чернодробни проблеми не трябва да приемат концентрирани екстракти от зелен чай.

Абонирайте се за нашия бюлетин за храносмилателно здраве!